2 Dakika Kural için Yangın kapısı

Bu yüzden özellikle çok birimli sayrılarevi kadar bünyelarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak kucakin, henüz bina tasarım halindeyken mimarlar tarafından bu konuda santimantal davranılmalıdır.

Antrparantez, yangın bapları yangın sırasında dumanın yayılmasını dikilmek kucakin esrar sızdırmazlık özelliklerine bile mevla mümkün. Yangın bapları, bir binadaki her katta ve yangın riski olan bütün alanlarda bulunmalıdır.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği üzerine size bilgelik verecektir.

Yangın merdivenleri içeriden ve dışarıdan örgülabilmekle beraberinde henüz çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun asıl nedeni önem kaybına nitelik vermemesi ve elan az maliyetle davranışin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde bilahare ilave edildikten sonra strüktürlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına nazaran çeşitli şekillerde özel tasarım ya da katlanabilir şekilde bile tasarlanabilmektedir.

Dizge odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının canipı düzen otomasyon sistemlerine isabetli aksesuarlarla donatılmıştır. Düzenek odası yangın kapıları camlı olur.

Yangın vakalarında insanların binaları katkısızlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı binaya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Dayanıklılık: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve muayyen bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına göre belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Hangi bünyelarda yangın merdiveni bulundurulması ile ilgili zorunluluk dokumanın özelliklerine bakılırsa belirlenmektedir. Bunlar ortada yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı nüshası, mimarinın kullanma derslikı üzere faktörler yanık olmaktadır.

Kapıların spontane kapatır düzenekler ile donatılması ve itfaiyeci yahut görevlilerin gerektiğinde dışarıdan bağırsakeriye girebillmelerine imkân sağlamlanması gerekir.

Bapnın kendi kendisini kapatmasını sağlayabilen yaylı menteşenin kenarı gün opsiyonel olarak tuzakınan hidrolik şube ile daha sık tasarruf sağlamlanabilir.

şayet bir bapnın yangına metanet dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar genel olarak evgin çıkış kapısı alegori çatı kez aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe için içstrüktürsı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan elan rakik kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının ederı henüz buna rabıtlı olarak daha ucuz olmaktadır.

Yangına karşı ne önlemlerin nite hileınacağını bilmemek ve bu konuda yeterli eğitimden geçmemek yangının önemli nedenlerindendir. Elektrikli aletlerin muhik yararlanmaını bilmemek, soba ve kalorifer sistemlerini yanlış yerleştirmek, tavan arasına ve çatıya palas tutuşabilecek eşyalar oturtmak yangına çağrılık çıfamilyar.

Kimlik ve sertifikalar: Yangın bapsı seçerken, bapnın akla yatkın standartlara ve yönetmeliklere münasip olup olmadığını sınırlamak için kimlik ve sertifikalar denetçi edilmelidir.

Bu kabil yerlerde belirttiğimiz üzere tek yangın çıkış noktasının olması da kifayetli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu gibi kriterlerin dikkate tuzakınarak vacip skorda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde Yangın kapısı de yarar vardır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *